Privacy Policy

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

a site-ului cryptochange.ro

 

Ne bucurăm de vizita dvs. pe paginile noastre web și dorim să vă furnizăm câteva informații esențiale referitoare la angajamentul nostru privind securitatea și confidențialitatea datelor personale.

Vă rugăm să consultați această secțiune în mod regulat, deoarece politica poate suporta modificări sau actualizări. Orice modificări semnificative ale acestei politici vor fi notificate.

Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu colectarea, prelucrarea și transferul datelor dumneavoastră, conform descrierii din această politică de confidențialitate.

În completarea acestei notificări, vă rugăm să consultați Termenii și condițiile și Politica de utilizare a cookie-urilor

Cine suntem noi

Noi, SERVOTECH INOVATION SRL (“CryptoChange”), deținători ai site-ului  cryptochange.ro, lucrăm cu tehnologia blockchain din 2013 și, crezând în puterea ei, dorim ca toată lumea să se bucure de beneficiile criptomonedelor prin intermediul serviciilor noastre de exchange.

Profesionalismul defineste fiecare serviciu pe care îl oferim, motiv pentru care acordăm o atenție deosebită protejării datelor dumneavoastră.

Informații despre compania noastră

CryptoChange are sediul în Oradea, România și este înmatriculată în Registrul Comerţului sub nr. J5/440/2018, având cod fiscal nr. 38920180.

Date de contact

+ 40 746 880 330|[email protected]| cryptochange.ro

Utilizarea platformei online sau a aplicației

 

Accesând sau utilizând orice parte/funcție a platformei cryptochange.ro sau a aplicației mobile, înseamnă vă angajați să acceptați și să respectați termenii, condițiile și politicile menționate și/sau disponibile prin hyperlink și sunteți de minim vârstă majoră conform legilor României. Dacă nu acceptați termenii, condițiile și politicile prezentate în această documentație, atunci nu ar trebui să continuați accesarea site-ului nostru și/sau utilizarea serviciilor noastre.

De unde colectăm date despre dvs.

În general, datele personale pe care le colectăm sunt furnizate de dvs. prin e-mail, prin intermediul acestui site, a aplicației dedicate, a rețelelor de social media, sau prin interacțiunea dvs. cu rețeaua noastră de parteneri sau cu ATM-urile CryptoChange.

Ocazional, când suntem în proces de recrutare, este posibil să colectăm date despre dvs. din platformele online specializate (eJobs, LinkedIn etc.) sau din CV-urile pe care ni le trimiteți.

De asemenea, atunci când interacționați cu noi pe rețelele de socializare (adică like, share, comentarii,

recenzii etc.), vom avea în mod inevitabil acces la informații despre tine, în special date pe care le-ați

făcut publice pe profilul dvs. de social media.

 

Cum utilizăm datele cu caracter personal

Vă rugăm găsiți mai jos, scopurile pentru care prelucrăm datele dvs. personale, persoanele care au acces la datele dvs., precum și modul în care le stocăm.

1.   Când interacționați cu noi prin intermediul canalelor de contact disponibile pe site sau social media

Dacă interacționați cu noi folosind datele de contact disponibile în subsolul website-ului nostru, sau interacționați cu noi prin intermediul rețelelor de socializare (ex. like, share, recenzie, feedback, sesizări, solicitări informații etc), vom folosi datele dvs. de contact și datele pe care ni le comunicați pentru a soluționa situația semnalată, pentru a evalua gradul de satisfacție al clienților noștri și pentru a ne îmbunătăți continuu serviciile pe care le oferim.

 

Date personale

Numele, prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail, date pe care le-ați făcut publice pe profilul dvs. de social media și orice alte date pe care ni le trimiteți voluntar, cum ar fi articole, imagini, feedback, etc..

Legalitatea prelucrării

l Prelucrăm datele dvs. pentru pentru a face demersuri la cererea dvs., înainte de încheierea unui contract (Art. 6/1/b al Regulamentului (UE) 2016/679).

l În urmărirea interesului nostru legitim, pentru a răspunde oricărei întrebări, plângeri sau recomandări pe care ne-o trimiteți și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența pe care o oferim clienților noștri (Art. 6/1/f al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

     Platforme de social media: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter.

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Nu vom păstra în baza noastră de date comunicațiile mai vechi de 1 an, de la data ultimei interacțiuni.

Datele transmise prin intermediul rețelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul cryptochange.ro sau a aplicației mobile vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele transmise prin intermediul rețelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

2.   Colectăm informații despre dvs. atunci când înregistrați un cont în platforma noastră

Folosim aceste informații pentru a vă facilita accesul la serviciile de Cryptocurrency Exchange pe care le oferim prin intermediul platformei noastre. Din contul dvs. veți putea urmări cursul de schimb, vedea istoricul tranzacțiilor efectuate și multe altele.

Date personale necesare înregistrării un cont în platforma online

Nume, prenume, e-mail, parolă și identificatori online (IP, cookie-uri).

Legalitatea prelucrării

Prelucrăm datele dv. în urmărirea interesului nostru legitim, respectiv în scopul de a vă facilita accesul la serviciile oferite prin platforma online și la funcțiile asociate contului dvs., cum ar fi: analizarea istoricului tranzacțiilor efectuate (art. 6/1/f al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

l  Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

l  Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Vom păstra datele înregistrate în contul dvs. până când dvs. veți  decide să vă închideți contul sau până la ștergerea automată a contului în cazul în care au trecut mai mult de 5 ani de la ultima autentificare în cont.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul cryptochange.ro sau a aplicației mobile vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

Recomandăm ca la setarea parolelor să aveți în vedere următoarele caracteristici:

○     Să conţină atât majuscule cât şi minuscule (de exemplu a-z şi A-Z);

○     Să conţină numere şi caractere speciale (ex. [email protected]#$%^&*()_+=}{: ” ?><);

○     Să conţină cel puţin șase caractere alfanumerice;

○     Să nu fie un cuvânt în nici o limba, jargon, dialect, etc;

○     Să nu fie realizate pe baza informaţiilor personale, nume de familie, etc..

 

3.   Verificarea identității

Serviciile oferite de platforma noastră se adresează utilizatorilor care au împlinit 18 ani. Mai mult, pentru a beneficia de serviciile noastre trebuie să avem certitudinea identității dvs. în vederea respectării prevederilor legale aplicabile.

Astfel, am implementat un sistem de verificare a identității pe doua nivele, în funcție de tipul de serviciu de care doriți să beneficiați și de valoarea tranzacției.

Nivelul 1 de tranzacționare va permite:

-          Vânzarea de criptomonede până la atingerea pragului valoric de tranzacționare.

Nivelul 2 de tranzacționare va permite:

-          Vânzarea de criptomonede, fără limită valorică de tranzacționare;

-          Cumpărarea de criptomonede, fără limită valorică de tranzacționare.

Date personale necesare verificării identității

l  Nivelul 1 de tranzacționare:

        -date de indentificare: nume prenume,varsta, sex , telefon ,               adresa, oras, regiune (judet) , tara

        - date bancare : banca ,numarul contului (IBAN) si codul                     SWIFT

       -    document de identificare: încărcarea documentului de                     identitate.

       - selfie video

       - document privind dovada adresei

l  Nivelul 2 de tranzacționare


-   document privind sursa fondurilor

Legalitatea prelucrării

Prelucrăm datele dvs. în vederea stabilirii identității utilizatorului pentru a putea facilita accesul la serviciile respective, în conformitate normele internaționale aplicabile  (art. 6/1/b al Regulamentului (UE) 2016/679), dar și în scopul prevenirii fraudelor, a combaterii spălării banilor și finanțării terorismului și în vederea respectării legislației fiscale incidente (art. 6/1/c al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

l  Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

l  Furnizorului căruia i-am externalizat serviciul de verificare a identității utilizatorilor Sum and Substance LTD

l  Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Vom păstra datele pe care ni le-ați furnizat în vederea verificării identității:

l pe toata durata existenței contului dvs. (sub rezerva necesității unei actualizări periodice a acestor date;

l în cazul în care decideți să închideți contul, timp de 5 ani de la ultima Tranzacție, conform reglementărilor legale privind  prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului

l până la ștergerea automată a contului în cazul în care au trecut mai mult de 5 ani de ultima autentificare în cont.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul cryptochange.ro sau a aplicației mobile vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

4.   Efectuarea de tranzacții

Efectuarea oricărui tip de tranzacție prin intermediul platformei noastre implica prelucrări de date personale și partajarea acestor date cu partenerii noștri comerciali, care facilitează procesarea plăților și care ne-am asigurat că oferă un standard ridicat privind protecția și confidențialitatea datelor personale.

Plata achiziției de criptomonede se poate realiza:

l  prin transfer SEPA către banca parteneră din Lituania;

l  prin plata cu cardul către un procesator de plăți partener;

l  cash la bancomatul nostru cu Ron.

Încasarea sumelor rezultate în urma vânzării de criptomonede se poate realiza prin:

l  transfer SEPA (Euro);

l  bancomatul CryptoChange, prin retragerea de numerar (RON).

 

Date personale necesare efectuării de tranzacții

Datele înregistrate în contul dumneavoastră în urma verificării identității.

Legalitatea prelucrării

Prelucrăm datele dvs. în vederea furnizării serviciului pe care dvs. l-ați solicitat, adică realizarea tranzacției (art. 6/1/b al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

l  Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

l  Partenerii noștri comerciali pe a căror servicii ne bazăm pentru procesarea plăților*

-       Moon Pay Limited (Malta/UK) - procesarea plăților cu cardul;

-       Globitex Ltd (Marea Britanie) - procesarea plăților;

-       Banca partenera - Next Pay UAB ( Lituania) - transferuri SEPA. 

l  Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

 Furnizorului căruia i-am externalizat serviciul de verificare a identității utilizatorilor Sum and Substance LTD


*Am luat toate măsurile necesare pentru a ne asigura că și furnizorilor externi de servicii care au acces la datele dvs. au implementat măsuri de securitate fizică, electronică și managerială pentru protejarea datelor.

Cât timp vom stoca datele

Vom păstra datele pe care ni le-ați furnizat în vederea verificării identității:

l  pe toata durata existenței contului dvs. (sub rezerva necesității unei actualizări periodice a acestor date;

l  în cazul în care decideți să închideți contul, timp de 5 ani de la ultima dvs. tranzacție, conform reglementărilor legale privind  prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului;

l  până la ștergerea automată a contului în cazul în care au trecut mai mult de 5 ani de ultima autentificare în cont.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul cryptochange.ro sau a aplicației mobile vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

5.   Suportul tehnic

Vă vom oferi asistență tehnică pentru a vă sprijini în orice problemă întâmpinați cu privire la utilizarea platformei noastre.

Vom folosi situațiile pe care ni le raportați pentru a îmbunătăți funcționalitatea platformei și pentru a răspunde mai bine la nevoile utilizatorilor, scopul nostru fiind de a îmbunătăți experiența utilizatorilor platformei noastre.

 

Date personale

Datele înregistrate în contul utilizatorului, IP, acțiuni ale utilizatorului, situația raportată, orice alte materiale pe care ni le trimiteți voluntar.

Legalitatea prelucrării

l  Vom prelucra datele pentru a facilita sprijinul tehnic (articolul 6/1 / b al Regulamentului (UE) 2016/679).

l  Vom prelucra informațiile despre problemele pe care le întâmpinați în utilizarea site-ului pentru a urmări interesul nostru legitim de a îmbunătăți funcționalitatea platformei noastre și experiența utilizatorilor (Art. 6/1/f din Regulamentul (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Vom păstra datele înregistrate în contul dvs. până când dvs. veți  decide să vă închideți contul sau până la ștergerea automată a contului în cazul în care au trecut mai mult de 5 ani de ultima autentificare în cont.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul cryptochange.ro sau a aplicației mobile vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

6.   Comunicările comerciale și de marketing

Vă putem trimite informații despre serviciile pe care le oferim dacă ați solicitat aceste informații (prin e-mail, pagina de contact sau prin abonarea la newsletter) sau dacă sunteți deja clientul nostru, iar aceste informații vă pot interesa în mod special.

Date personale

Numele, prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail.

Legalitatea prelucrării

l  Prelucrăm datele dvs. pentru pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (Art. 6/1/b al Regulamentului (UE) 2016/679).

l  Prelucrăm datele în baza consimțământului dvs. (Art. 6/1/a al Regulamentului (UE) 2016/679), pentru comunicări de marketing.

l  Vom prelucra datele în interes legitim dacă sunteți clientul nostru și considerăm că informațiile ar putea fi de mare interes pentru dvs. (Art. 6/1/f al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

     Furnizorului serviciului de newsletter (numele companiei și link).

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Vom dezvălui datele dvs. personale numai în măsura în care acestea sunt strict necesare pentru a asigura eficiența comunicării.

Cât timp vom stoca datele

l  Nu vom păstra comunicațiile mai vechi de 1 ani de la de la ultima interacțiune.

l  În cazul abonării la newsletter, prelucrarea datelor va continua până când dvs. veți solicita dezabonarea sau până la ștergerea automată a contului în cazul în care au trecut mai mult de 5 ani de ultima autentificare în cont.

l  În cazul prelucrărilor realizate în interes legitim, atunci când dvs. sunteți deja clientul nostru, vom continua să prelucrăm datele dvs. până când dvs. veți  decide să vă închideți contul sau până la ștergerea automată a contului în cazul în care au trecut mai mult de 5 ani de ultima autentificare în cont.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate în sistemul nostru de management al datelor vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

Important:

În cazul în care veți dori să nu mai primiți newslettere sau materiale informative de la  cryptochange.ro  tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul "Dezabonare" (ori să trimiteți un email în care să menționați dorința de dezabonare, către [email protected]o) și veți fi dezabonat de la respectivele comunicări.

 

7.   Utilizarea pluginurilor sociale

Este responsabilitatea cryptochange.ro  și a platformei de socializare (în calitate de operatori asociați), în conformitate cu politicile comunitare, să prelucreze datele de afișare activă (de exemplu, cookie ID) atunci când un utilizator al site-ului nostru interacționează cu rețelele sociale prin intermediul butoanelor și widget-urilor încorporate.

Pe site-ul nostru, am integrat pluginurile sociale ale Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter.

Date cu caracter personal

Nume, imagine, orice informații accesibile public în profilurile dvs. din rețelele de socializare, sau comunicare în mod voluntar de dvs.

Legalitatea prelucrării

Vom prelucra datele dvs. în urmărirea interesului nostru legitim de a facilita o ușoară partajare a conținutului platformei noastre  (Art. 6/1/f al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

l  Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

l  Platformele online: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter.

l  Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Datele partajate cu rețelele de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii.

Unde sunt stocate datele

Datele sunt stocate pe serverele rețelelor de socializare, situate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descărca local, le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.

 

8.    Facilitarea unei navigari ușoare și plăcute pe site-ul nostru

Când accesați site-ul nostru, colectăm date despre dvs. prin identificatori online (cookie-uri și IP), care sunt stocate în fișiere de jurnal.

Folosim aceste informații pentru a putea proiecta site-ul nostru astfel încât să ne adaptăm mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. De asemenea, este posibil să folosim adresa dvs. IP pentru a ajuta la diagnosticarea eventualelor disfuncționalități ale serverelor noastre și pentru a gestiona site-ul nostru, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări mișcările vizitatorilor și pentru a colecta informații demografice generale, pentru a ajuta la identificarea preferințelor vizitatorilor.

Puteți găsi mai multe informații despre cookie-uri, precum și despre cum puteți șterge cookie-urile și dezactiva urmărirea accesând Politica de utilizare a cookie-urilor disponibilă pe site-ul nostru.

 

Date personale

Internet Protocol (IP), locația generală a computerului, dispozitivul (nivel de țară), istoricul de vizualizare a site-ului web, timestamp-ul, cerere / acțiune.

Legalitatea prelucrării

l  Folosim cookie-uri care fac ca navigarea dvs. pe site-ul nostru să fie una ușoară și plăcută, în interesul nostru legitim (Art. 6/1/f al Regulamentului (UE) 2016/679).

l  Cookie-urile neesențiale nu sunt utilizate fără consimțământul dvs. (Art. 6 /1/a al Regulamentului (UE) 2016/679).

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

l  Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date), furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru, sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții.

l  Terți care plasează cookie-uri:  Payward Ltd.

l  Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Există cookie-uri de sesiune și cookie-uri persistente. Dacă cele de sesiune sunt șterse la închiderea browserului, cele persistente pot avea o durată de viață diferită, raportată la scopul pe care îl îndeplinesc.

Mai multe informații despre durata de utilizare a cookie-urilor pe care le utilizăm, puteți găsi în Politica de utilizare a cookie-urilor.

Unde sunt stocate datele

Datele sunt stocate pe serverele situate în Uniunea Europeană.

(ex. servere Google/Facebook - Irlanda pentru cookie-uri plasate de terți).

 

Sunt datele colectate și prelucrate de către cryptochange.ro în condiții de siguranță?

Am implementat măsuri de securitate fizică, electronică și managerială pentru protejarea și asigurarea informațiilor pe care le colectăm și prelucrăm.

Amintiți-vă însă că, din păcate, nici o transmisie de date nu este garantată 100% sigur.

În cazul în care suspectați încălcarea confidențialității datelor dvs., vă rugăm să ne contactați imediat la adresa: [email protected].

Important: După finalizarea perioadei de păstrare a datelor, datele dvs. vor fi șterse. În cazul în care vom considera că aceste date ne-ar putea ajuta în îmbunătățirea calității produselor sau serviciilor vom continua utilizarea acestor date doar după anonimizarea ireversibilă a acestora.

Prelucrarea datelor persoanelor minore

Cryptochange.ro nu este destinat și nu colectează, cu bună știință, informații de la copiii sub 18 ani. Dacă vom descoperi că un minor a folosit site-ul nostru, vom șterge toate datele personale despre acesta.

Drepturile de care vă bucurați

Ca persoană vizată aveți drepturi legale specifice cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm. Cryptochange.ro vă respectă drepturile și vă asigură că ține cont în mod corespunzător de interesele dvs.

        Retragerea consimțământului: Dacă prelucrarea se realizează în baza consimțământului dvs., vă puteți retrage consimțământul pentru prelucrarea respectivă în orice moment.

        Rectificarea datelor: În cazul în care observați că deținem date cu caracter personal eronate, ne puteți solicita în orice moment rectificarea datelor cu caracter personal care vă privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a păstra datele cu caracter personal - care sunt utilizate continuu și care sunt în posesia sau controlul nostru - exacte, complete, actuale și relevante, pe baza celor mai recente informații disponibile pentru noi. 

        Restricția prelucrării: În cazul în care vă aflați în una dintre situațiile de mai jos, puteți sa ne solicitați să restricționăm prelucrarea datelor dvs.:

        contestați corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada în care noi trebuie să verificăm exactitatea, 

        prelucrarea este ilegală și solicitați restricționarea prelucrării mai degrabă decat ștergerea datelor cu caracter personal,

        nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal, dar le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept, sau 

        vă opuneți prelucrării în perioada în care verificăm dacă motivele noastre legitime au întâietate față de drepturile dvs. 

        Accesul la datele tale: Ne puteți cere informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs., inclusiv informații cu privire la ce categorii de date, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, dacă nu sunt colectate direct de la dvs. și cui i-au fost dezvaluite, dacă este cazul. Puteți obține un exemplar de la noi, gratuit, conținând datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. Ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă rezonabilă pentru solicitări abuzive.  

        Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal către un alt operator, acolo unde este posibil din punct de vedere tehnic, cu condiția ca prelucrarea să fie necesară pentru executarea unui contract. În loc să primiți un exemplar cu datele tale cu caracter personal, puteți solicita să vă transferăm datele direct către alt operator, specificat de dvs.

        Dreptul la ștergere: Puteți obține de la noi ștergerea datelor cu caracter personal, în cazul în care:

        datele dvs. nu ne mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost prelucrate;

        vă opuneți prelucrării ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea Dreptul de opozitie mai jos);

        datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal;

        vă retrageți consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea.

 

        Cu excepția cazului în care prelucrarea este necesară:

        în vederea îndeplinirii unei obligații legale care necesită prelucrarea acelor date de către noi;

        în special pentru cerințele legale privind termenele de păstrare a datelor;

        pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

        Dreptul de opoziție: Puteți obiecta oricând la prelucrarea datelor cu caracter personal datorită situației speciale în care vă aflați. În acest caz, nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, dacă nu putem demonstra motive întemeiate, legitime și un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept. Când vă opuneți prelucrării, vă rugăm să menționezi dacă doriți ștergerea datelor cu caracter personal sau restricția prelucrării acestor date.

        Dreptul de a depune o plângere: În cazul unei pretinse încălcări a legislației în vigoare privind confidentialitatea, puteți depune o plângere la autoritatea de supraveghere pentru protecția datelor: 

         Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal completând formularul online disponibil la adresa: Plângeri ANSPDCP.

De reținut!

Perioada de timp: Vom încerca să soluționăm cererea dvs. în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungită din motive privind dreptul legal specific sau complexitatea solicitării. 

Restricționarea accesului: În anumite situații, este posibil să nu putem să vă acordăm acces la toate sau o parte din datele cu caracter personal, din cauza unor restricții prevăzute de lege. Dacă vă refuzăm solicitarea de acces, vă vom comunica motivul refuzului.

Imposibilitatea identificării: În unele cazuri, este posibil să nu putem să identificăm datele cu caracter personal, din cauza lipsei elementelor de identificare furnizate în cererea pe care ne-o transmiteți. În astfel de cazuri, dacă nu furnizați informații suplimentare care să permită identificarea dvs., nu vom fi în masură să dăm curs solicitării de a exercita drepturile legale așa cum sunt descrise în această secțiune.

Exercitarea drepturilor tale

Pentru a exercita drepturile legale sau pentru orice informații suplimentare privind modul în care folosim datele dvs., vă rugăm să contactați Responsabilul nostru cu Protecția Datelor, în scris sau sub forma de text, pe adresa de email [email protected].

 

Mulțumim ca ați parcurs politica noastră de confidențialitate și ne-am bucura dacă ne-ați transmite feedback-ul dvs. pentru a  putea îmbunătăți această politică!

 

Această versiune a fost actualizată la data de 28 Octombrie 2020

Write Us